top of page
Zoeken

Waarom heet graskaas nou eigenlijk graskaas?

Foto van schrijver: Maison van EngelenMaison van Engelen

Wat is nou eigenlijk het verschil met "gewone" graskaas? En waarom is het graskaas? We leggen het uit: Omdat de kaas is gemaakt van de éérste melk die de koe geeft, zodra ze in het voorjaar weer naar buiten mogen. Het gras in het voorjaar bevat twee keer zoveel suikers dan in de rest van het jaar. Daardoor is de melk voller en romiger van smaak. Maar wat is dan het verschil met boeren graskaas? Noord Hollandse graskaas, de "gewone", is gemaakt van gepasteuriseerde melk. De boeren graskaas wordt gemaakt van rauwe melk. Dit zorgt ervoor dat de kaas pittiger en sterker van smaak is en nét zo romig als de "gewone" graskaas!

Zo! Wéér wat geleerd vandaag!


Noord Hollandse Graskaas €7,20 per 500 gram

Boeren Graskaas €7,35 per 500 gram


 
 
 

Comments


Ma:        
Di-vr:    
Za:     

ZO:

10.30 - 18.00

09.00 - 18.00

09.00 - 17.00 

gesloten

*Aangepaste openingstijden rond feestdagen en vakanties  zijn te vinden op onze socials

  • Facebook
  • Instagram

Lokerenpassage 112

5235 KS  's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 - 6426398

info@BOSSChebourgondier.nl

KVK: 77502299

BTW: NL861027504B01

© 2021 - Bossche Bourgondiër

bottom of page